Google ads Retete Melias: Crutoane / Croutons

Pagini

Translate to your language

luni, 10 iunie 2013

Crutoane / Croutons







Fie ca le folositi pentru o supa crema, o salata sau ceva de rontait sunt super bune si rapid de facut.
Va postez mai multe variante si modalitati de preparare ca sa aveti de unde alege.








Puteti de asemenea sa adaugati / inlocuiti si cu alte arome precum praf de chili, tarhon, busuioc, oregano, curry etc.

Varianta 1 - In tigaie
Ingrediente:

2 felii de paine veche de o zi sau prajita putin
1 varf de lingurita de unt pentru prajit
1 lingurita ulei de masline
patrunjel
1 catel de usturoi ( sau praf de usturoi )


Preparare:





  • Intr-o tigaie puneti untul si uleiul de masline la incins.
  • Intre timp taiati painea in cubulete mici si cand tigaia s-a incins adaugati painea si imediat usturoiul piper si patrunjelul.
  • Miscati tigaia la fiecare 20 de secude pentru a intoarce bucatile de paine. 
  • Le prajiti pana devin aurii si crocante.


  • Varianta 2 - In cuptor
    Ingrediente:

    2 felii de paine veche de o zi sau prajita putin
    3 linguri de unt clarificat ( topit ) sau ulei de masline
    1 lingurita praf de usturoi
    un varf de cutit de sare
    1 lingurita patrunjel uscat

    Preparare:





  • Preincalziti cuptorul la maxim si taiati painea in cubulete mici
  • Amestecati intr-un castronel untul, usturoiul, sarea si patrunjelul si amestecati pana usturoiul se dizolva si dispar cocoloasele in cazul in care se fac.
  • Adaugati painea in mixul cu unt pana sunt acoperite pe toate partile de acesteia
  • Puneti bucatile de paine in tava de la cuptor pe un singur rand ( sa nu fie suprapuse ) si le lasati 10 minute la copt.
  • Cand au devenit aurii, verificati daca sunt uscate si crocante si miscati tava sau folositi o lingura de lemn sa intoarceti painea in tava.
  • Le mai lasati cateva minute pana sunt suficient de facute.



  • Varianta 3 - In tigaie si cuptor
    Ingrediente

    3 linguri ulei de masline
    4 catei de usturoi, tocati
    2 lingurite cimbru proaspat sau uscat
    1 lingurita de rozmarin tocat sau uscat
    Preparare:





  • Incalziti cuptorul la maxim
  • Incingeti uleiul intr-o tigaie la foc mediu si adaugati usturoiul, cimbrul si rozmarinul. Caliti putin pana ce uleiul prinde aromele ( aprox 1 min )
  • Luati tigaia de pe foc si adaugati cuburile de paine in ea si amestecati ca acestea sa fie acoperite de uleiul aromat.
  • Imprastiati cuburile in tava cuptorului, si presarati cu sare si piper.
  • Coaceti pana crutoanele devin aurii,( aproximativ 15 minute ) amestecand ocazional.



  • Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
    Creative Commons License
    Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.