Translate to your language

sâmbătă, 8 iunie 2013

Sos bearnez

Unul din sosurile perfecte pentru steak.
Asta pentru cei carora le place tarhonul. Eu prefer sosul de piper verde dar nah, gusturile nu se discuta nu ?



Ingrediente:

3-4 linguri de otet de tarhon sau din vin
3 linguri de tarhon 
1 ceapa rosie foarte mica
200 gr unt clarificat
4 galbenusuri de ou
sare
piper







Tips: - Spalati bine ouale inainte de utilizare, (pentru a evita pericolul de salmonella), avand in vedere temperatura limita la care trebuiesc gatite - 60°C - care totodata este minimul ca bacteria sa dispara
         -  Daca sosul devine prea gros puneti o lingurita de apa fierbinte

Preparare:

  • Se taie ceapa marunt si se amesteca cu tarhonul tocat, piperul si otetul, se pun la foc mic si se face o reductie pana mai raman doar 2 linguri de lichid.
  • Puneti totul intr-o strecuratoare deasupra unui vas si il lasati la racit.

  • Puneti galbenusurile intr-un castron, le bateti bine si adaugati reductia facuta mai devreme.
  • Puneti castronul la bain marie si amestecati continuu cu un tel asigurandu-va ca telul ajunge in toate partile castronului. Acesta trebuie sa fie la temperatura de 60 grade. Daca este nevoie il scoateti din apa cateva secunde pana se raceste suficient si il puneti inapoi dupa dar fara sa opriti din amestecat.

  • Treptat sosul va incepe sa se ingroase si sa devina untos ( dupa 8-10 minute ).
  • Opriti focul si adaugati in fir foarte subtire untul dar nu puneti resturile de lapte care raman pe fundul vasului in care l-ati topit.
  • Condimentati cu sare, piper si putin tarhon. 
  • Turnati sosul pe steak si serviti cat este cald.
Pofta buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.