Google ads Retete Melias: Musaca de cartofi cu carne tocata

Pagini

Translate to your language

luni, 1 iulie 2013

Musaca de cartofi cu carne tocata

Hai ca am atatea retete cu carne tocata ca as putea face o pagina separata pentru ele. 
Am spus in doua posturi trecute deja ca mi s-a stricat cuptorul electric dar mai spun si in postul asta ca banuiesc ca nu toata lumea are timp sa imi rasfoiasca toate postarile. So, de aici vine si ideea de a face musaca fara cuptor. Sincer nu stiam daca o sa imi iasa dar spre surprinderea mea a fost la fel de buna ca cea facuta in cuptor chiar daca poate nu arata la fel de bine pentru ca este mai greu de taiat si scos din cratita.
Desi a mea a fost facuta pentru 2 persoane va postez reteta cu ingredientele pentru 4 persoane.

Ingrediente:

1 kg carne tocata
8 cartofi mari
100 ml ulei pentru prajit
1 ceapa 
3 oua
2 rosii
150 ml de suc de rosii
sare
piper

##LAVEEM_LABEL-ID:de9bd3e4##


Preparare:

Cartofii ii puteti prepara in 2 feluri si anume: ii prajiti cum am facut eu ( dureaza putin mai mult ) sau ii fierbeti in coaja si ii taiati dupa aceea. 

  • Cartofii curatati si spalati ii taiati felii de cca 0.5 cm si ii fierbeti in ulei cateva minute pe ambele parti pana devin moi,  fara sa se prajeasca apoi ii scoateti intr-un recipient in care ati pus hartie de bucatarie. Puneti in tigaie cati incap dar sa nu se suprapuna.

  • Separat intr-un castron puneti carnea si o condimentati cu putina sare, piper si patrunjelul tocat marunt.
  • Intr-o tigaie caliti ceapa tocata marunt pana devine transparenta dupa care adaugati carnea si o caliti pana se evapora toata apa din tigaie. O lasati sa se raceasca.
  • Cand carnea s-a racit adaugati 2 oua batute de cateva ori in prealabil si amestecati bine.
  • Asezati un rand de cartofi, un rand de carne, si tot asa pana la sfarsit, in cratita sau vasul ( daca o veti face la cuptor ) in care o veti prepara, ultimul rand fiind de cartofi.

  • Adaugati deasupra ultimul ou batut bine ( cu o lingura va va fi mai usor ca sa puteti pune peste tot uniform ) feliile de rosie si sucul de rosii pe marginea cratitei ( vasului ). 

  • Gatiti la foc mic timp de 30 de minute cu un capac deasupra iar apoi inlaturati capacul si mai lasati 10 minute. In timpul prepararii miscati tigaia si folositi o furculita sa ridicati cartofii de dedesubt ca sucul sa ajunga si sub ei. Eu pe la sfarsitul timpului de gatit am taiat-o pe din doua sa fiu sigura ca si in mijloc se va face bine.


Pofta Buna !
Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.