Translate to your language

sâmbătă, 17 august 2013

Ceapa crocanta / Crispy onion

Crocanta, ideala ca topping pentru hamburger, salate sau pur si simplu ca atare drept un snack. Imi place la nebunie si imi aduc aminte ca am mancat prima data de la Burger King un hamburger cu ceapa crocanta deasupra. Am incercat si inelele de ceapa dar nu sunt pe gustul meu, se simte prea mult ceapa si nu sunt crocante decat pe dinafara asa ca raman cu reteta mea de ceapa crocanta.


Ingrediente:

1 ceapa mare
2 oua
100 gr faina 
sare, piper
1/2 lingurita boia iute
1/2 lingurita boia dulce







##LAVEEM_LABEL-ID:c2407a19##


Preparare:

  • Amestecati faina cu sarea, boia iute si dulce si piperul.
  • Bateti ouale bine.
  • Puneti uleiul la incins intr-o tigaie.
  • Spalati si cojiti ceapa si o taiati solzisori foarte subtiri.

  • Treceti o mana de ceapa prin ou, lasati sa se scurga putin si le puneti in faina. Amestecati cu mana ca fiecare fir de ceapa sa fie acoperit separat de faina.

  • Le prajiti in uleiul incins pana devin aurii fara sa le miscati/intoarceti si le scoateti pe prosoape de bucatarie sa se scurga uleiul in plus. Condimentati cu sare daca este necesar. Repetati cu restul.
Serviti imediat.
Nu uita ! 
Blogul meu se hraneste din comentariile si rating-urile tale, nu-l lasa sa moara de foame !:p 
 Pofta Buna !


Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.