Translate to your language

duminică, 13 martie 2016

Supa de ardei gras

Supa de ardei gras

Ardeiul gras nu are doar gust bun dar contine si foarte multa vitamina C si este una din cele mai sanatoase si benefice legume. Astazi pregatim o supa putin picanta ( sau nu daca nu va place ) de ardei rosu. Sunt bineinteles multe feluri in a prepara sau servi aceasta supa si va dau un exemplu mai jos pe care il puteti folosi daca doriti. Toate retetele mele au influenta belgiana daca pot spune asa, deci toate sunt facute dupa retetele lor si oarecum schimbate pe gustul meu. Majoritatea supelor in Belgia contin si perisoare foarte mici, ( cam 1 cm ) deci si in aceasta supa de ardei se pot adauga daca va plac, se poate adauga cimbru si foi de dafin ( eu nu folosesc niciodata ) pe care bineinteles le scoateti cand mixati supa, se poate servi cu smantana pentru gatit sau crema de branza cu ierburi si usturoi ( gen Almette, Delaco etc ) intinsa pe felii de paine ( de preferat bagheta ).

Timp de prep:20
Timp de gatit:35 Min
Portii: 6

5/ 5 stars from 1 user(s).



Ingrediente:

3-4 ardei grasi rosii mari
1 cartof mediu
1 esalota ( daca nu aveti nu e problema )
partea alba de la un praz
1 ceapa
un cub de unt ( cca o lingurita ) sau 2 linguri ulei
boia de ardei dulce si iute
2 cuburi de pui sau legume ( sau inlocuitor )
Optional 50 ml smantana lichida sau o bagheta si crema de branza





      Preparare:

      Cartoful l-am uitat cand am facut poza ups !

    • Taiati toate legumele cubulete de aproximativ aceeasi marime.


    • Puneti un cub de unt sau 2 linguri de ulei intr-o oala si caliti legumele 2 minute pentru ca acestea sa isi lase aroma.


    • Adaugati 2 L de apa, cuburile de pui ( sau legume ) boiaua, piper si lasati sa fiarba 35-40 de minute acoperita cu un capac.


    • Mixati supa cu un mixer vertical timp de 5 minute cel putin, potriviti de sare, piper si picant dupa caz, lasati sa mai dea 2 clocote apoi dati oala la o parte de pe foc.


    • Daca doriti puteti adauga smantana pentru gatit direct in oala dar nu va recomand asta daca doriti sa pastrati supa pentru cateva zile. Se poate adauga smantana direct in farfurie cand se serveste.
      Va sugerez sa asezati oala in apa rece pentru ca supa sa se raceasca cat mai repede apoi o bagati la frigider. Asta este valabil pentru orice supa faceti si este indicat pentru ca bacteriile sa nu se dezvolte si ca supa sa fie buna cat mai mult timp.
Pofta Buna !

Blogarama - The Blog Directory Toate retetele sunt pe Petitchef
Creative Commons License
Cooking recipes by Melian23 is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.